Friday, July 13, 2012

Filem - Rurouni Kenshin (2012)


akhirnya..anime kesukaan aku time sekolah menengah dulu dah pon di live actionkan...yahooo..
barisan pelakon pun boleh tahan, memang mantop la..wajib tengok..

Takeru Satoh (Kamen Rider Den-O) sebagai Kenshin Himura
Emi Takei (Taira no Kiyomori, Aysuko Match!) sebagai Kaoru Kamiya
Yuu Aoi (Hana and Alice, Honey and Clover) sebagai Megumi Takani
Munetaka Aoki (The Last Message Umizaru, The Girl Who Leapt Through Time) sebagai Sanosuke Sagara
Taketo Tanaka sebagai Yahiko Myojin aka Yoshi
Koji Kikkawa (Kamen Rider W) sebagai Jine Udo
Yosuke Eguchi sebagai Hajime Saito
Teruyuki Kagawa sebagai Kanryu Takeda

mula ditayangkan pada 25 Ogos 2012..nah ambil ni dulu tengok..ok tak? ada berahi? hohoho

 


Monday, July 02, 2012

GTO: Great Teacher Onizuka (2012)


sebut ja drama GTO mesti ramai yang akan ingat drama yang dilakonkan oleh Takeshi Sorimachi sebagai Onizuka Eikichi..watak sensei yang gila² tapi sayangkan anak murid dan sanggup buat apa saja demi anak murid..kalu buat macam tu kat sini rasa dah lama masuk lokap..haha (part yang gila²)

drama legend ni bakal di 'remake' kan semula dalam versi yang 'mungkin' lebih ganas daripada asal (rasa aku la..) sebab watak Onizuka sensei memang ikut manga, jadi dah tentu wajib ikut macam dalam manga tidak sah² kena kutuk ngan fans..buahaha


Onizuka sensei akan dilakonkan oleh Akira, salah seorang ahli dalam kumpulan EXILE, lain² watak Miori Takimoto sebagai Azusa Fuyutsuki (awek sensei), Hitomi Kuroki sebagai Sakurai Ryoko (yang terima sensei kerja kat sekolah dia), Yuu Shirota sebagai Ryuji Danma (geng motor sensei), Yusuke Yamamoto sebagai Toshiyuki Saejima (polis yang..2x5) dan Ryusei Tayama sebagai Hiroshi Uchiyamada (musuh ketat sensei kat sekolah)...

ni preview untuk GTO...bakal ditayangkan pada setiap hari Selasa jam 10 malam di Fuji TV, TV Msia takda lagi harap maklum..hehe

Friday, June 29, 2012

Kamen Rider Wizard

rasanya ramai dah tahu tentang rider terbaru yang akan datang nanti selepas Fourze..rider yang berunsurkan magik dengan menggunakan cincin untuk bertukar, satu lagi inovasi daripada Toei untuk rider..huhu
 

ni logo bagi Wizard, ok la nampak garangkan..kena ngan citarasa aku..

  
Souma Haruto/Kamen Rider Wizard (Shunya Shiraishi)
sekali pandang macam Wataru pun ada dalam Kamen Rider Kiva..huhu


barisan pelakon, comel gak awek² kali ni..hoho


design nampak kemas dah tak serabut...i like 

   
selain dari merah ada tiga form lain iaitu :
Water Style (Biru), Hurricane Style (Hijau), and Land Style (Kuning)


mari kita lihat sikit aksi Wizard..amacam, ok??

Friday, March 23, 2012

Angry Bird Space


kepada kaki Angry Bird, tunggu apa lagi...sedut, install dan main..yeahhh
main kejap tadi nak tengok macam mana, kesimpulan yang boleh dibuat..cun lagi layan

mesti korang kata sama ja macam yang sebelum ni..heeaayyy, sori sikit lain tau (tiru nada Abg Jem)
yang buat beza sebab ada marking sebelum korang nak tembak, jadi mudah sikit nak targetkan..lain belum lagi sebab baru main sikit, huhuhu ~~"

nah amik ni kasi usha dulu..amacam?



pada sapa yang nak sedut, pilihla link mana yang berkenan..jemput² sedut
Link 1 | Link 2